Action

Die Hard 4.0

6

Man kan ha mycket åsikter om ”Die Hard”-serien, men att filmerna bjuder på blytung, välgjord action är bortom allt tvivel.

Här är det en någorlunda digital terrorgrupp som gör allt de kan för att jävlas med både USA och John McClane. Någorlunda eftersom de inte har några problem med att hitta rätt skjutglada kompanjoner trots att de är datornördar. Fast det är klart, ligger det några miljarder i potten borde det väl inte vara så svårt att hitta villigt folk.

Bruce Willis är gjuten i rollen som räddar världen, hans sidekick Justin Long är lite vek och harig som den snälle hackern och terroristbossen spelad av Timothy Olyphant (kul efternamn) är okej utan att sticka ut allt för mycket. Silent Bob aka Kevin Smith gör en skön roll som hackern Warlock som bor i sin mammas källare. Missa inte hans passning till Star Wars i förtexterna heller (notera hans namn).

Köper man att stridsflyg inte har några problem med att precisionsflyga in bland broar och motorvägskomplex (det kanske de kan iofs?), och att det är en hyfsad naturlig scen med en bil i ett hisschakt så är ”Die Hard 4.0” filmen för dig. Jag är snäll och delar ut ett hyfsat betyg men det kan man till stor del tacka projektorn och ljudanläggningen mycket för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.