Drama

Djävulen bär Prada

6

”Djävulen bär Prada” är en ganska så snygg produktion (och då tänker jag inte bara på hur vacker Anne Hathaway är i filmen). Anne spelar Andy Sachs, en ung kvinna som får vad som många skulle kalla drömjobb, att vara assistent åt modedrottningen och förlagschefen Miranda Priestly. Det visar sig dock vara ett riktigt tufft jobb minst sagt med smått omänskligt arbetstempo och arbetsuppgifter som skulle få de flesta att kasta in handduken.

Jag har faktiskt läst boken och nja, filmen är nog egentligen inte lika bra även om boken inte är något mästerverk heller direkt. I boken framstår dock Mirandas maktbruk än mer djävulusiskt faktiskt vilket man kan gotta sig åt lite. Å andra sidan så spelar Meryl Streep Miranda med bravur.

”Djävulen bär Prada” är inte direkt det mest originella man kan tänka sig, handlingen är ganska uppenbar, och den ganska oerfarne regissören David Frankel har följt boken för det mesta. Några ändringar dyker dock upp. Jag ger den ändå ett hygglig betyg eftersom det ändå är en ganska trevlig stund i soffan.

Det finns en del extramaterial som kanske uppskattas av någon. Några ganska menlösa raderade scener och lite bloopers kollade jag på i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.