Action Drama

Drive

8

I ”Drive” spelar numera flitigt castade Ryan Gosling en mystisk och tystlåten men vad som skall visa sig en inte så lite handlingskraftig bilförare. Hans jobb växlar mellan filminspelningar som stuntman, bilverkstaden och som flyktbilsförare efter olika rån.

Han inleder en slags relation med sin granne (Carey Mulligan) och hennes son, men när grannens man släpps från fängelset börjar livet bli mer problematiskt än vad som är hälsosamt.

Filmen blir brutalt våldsam stundtals, vilket för tankarna till David Cronenburgs ofta råa regi. Men mannen bakom “Drive” är minsann dansken Nicolas Winding Refn som bland annat gjort gangsterfilmerna i Pusher-trilogin så han är inte oäven han heller när det gäller blodiga scener.

”Drive” är en tät film med en obehaglig men också skickligt uppbyggd stämning. Mycket bra skådespeleri, och även ett soundtrack som är väl värt att nämna. Det är skapat av Cliff Martinez, ex-trummis i Red Hot Chili Pepper, som seglat upp som en favoritkompositör helt plötsligt med sina vackert elektroniska ljudlandskap. Han har även modifierat två låtar från Trent Reznor och Atticus Ross och deras Oscarsvinnande soundtrack för The Social Network.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.