Barn & familj

Dumma mej

7

”Dumma mej” är en animerad film i mycket fin stil.

I händelsernas centrum finner vi herr Gru, med ett namn som självklart för tankarna till en viss rysk organisation. Han är en riktigt elak typ, en mästerskurk och elak mot alla som kommer i hans väg. Till hans hjälp i sina kriminella uppsåt har han ett helt batteri av minions som för tankarna till doserna i ”Fragglarna” eller oompa-loompierna i ”Kalle och Chokladfabriken”. Gru har också en vapendragare i Dr Nefario som kan sägas vara en illasinnad Q. Att dra paralleller till James Bond känns förövrigt inte helt fel heller, superskurkar som de är. Brotten de planerar och utför är också skapligt spektakulära.

När det plötsligt dyker upp en ny superskurk på banan måste herr Gru bevisa sin kriminella överlägsenhet med det största brottet i mänsklighetens historia.

Men vad vore en tecknad film utan tre gulliga små tjejer? Övergivna på ett barnhem korsar de Grus väg och ja, man kan väl säga att de påverkar honom rätt rejält.

”Dumma mej” är en mycket charmig historia som dessutom är väldigt snyggt producerad. Rekommenderas för barn i alla åldrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.