Musik

Duran Duran – Greatest

8

Duran Duran har alltid haft en aura av härlig dekadens omkring sig. Kampen om vem som var snyggast mellan Simon Le Bon och och Nick Rhodes rasade i pressen (som på den tiden mestadels bestod av Okej som var fönstret mot världen när man var liten). Själv tyckte jag Nick var klart coolast och snyggt androgyn. Sen var han keyboardist också vilket alla synthare fattar är mycket fräckare än att bara sjunga.

Denna dubbel-DVD, ”Greatest”, innehåller en hel del. Inte minst lite dolda ingångar till andra versioner och extramaterial som desktop themes och annat som hörde 90-talet till.Ljudklipp från intervjuer roar säkert hardcore-fansen. Men framförallt finns här en massa schyssta videos förstås.

Inledande ”Planet Earth” sätter standarden direkt med Le Bons sköna 80-talsdans och den pastellfärgade grafiken i bakgrunden. ”Girls on Film” ocensurerad följer sen som bjuder på en hel del naket och gyttjebrottning. Sen flyter det på i en kavalkad av nostalgi.

Lättklädda flickor är väl den röda tråden om det nu finns någon. Kameran som flyger runt i James Bond-låten ”A View to a Kill” är spektakulärt ful. Krabban som biter Simon i ”Rio” är lite otippad. Annars det mycket 80-talskavajer och daterade animeringseffekter.

Den legendariska videon till ”Wild Boys” känns lite påkostad iaf, men vad skall man säga? ”Mad Max” möter ”Pirates of the Caribbean” möter ”I, Robot” med pyramider, skepp, väderkvarnar och eld i bakgrunden. Helt galet.

Även om Duran Duran aldrig varit något av de riktiga favoritbanden så är det bara att erkänna att de ändå skapat några av de bästa new romantic-låtar som finns. Så det är en bra samling, helt klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.