Thriller

Edmond

6

”Edmond” sades vara en slags variant på Falling Down och med tanke på favoriten William H Macy spelar huvudrollen kunde det vara upplagt för stordåd.

Handlingen kretsar kring Edmonds nyligen funna insikt om att man måste vara fullständigt ärlig mot sig själv och andra och om man inte är det är man inte värd ett piss.

Tyvärr visar sig ”Edmond” vara lite för enkelspårig i sin karaktär. Där Michael Douglas hade ett ganska brett spektra på karaktärer som han blir förbannad på går William H Macy mest omkring och försöker få någon att ligga med honom för så lite pengar som möjligt. Och när han väl efter sju sorger och lika många bedrövelser får napp (gratis dessutom med en ganska vacker kvinna som är hälften så gammal) så ja, det slutar inte så lyckligt för henne kan man lugnt säga.

Så kontentan i filmen verkar vara ungefär att om man skall vara ärlig mot sig själv så handlar det om att försöka ligga med så många som möjligt. I Edmonds fall får hans handlingar till följd att hans sexuella natur omskakas litegrann dessutom. Kanske han hittade sitt sanna jag i slutet, vem vet.

Hyfsat skådespeleri och okej regi av den gamle skräck/splatterregissören Stuart Gordon (”Re-Animator” bland annat), men min gissning är att ”Edmond” är en film som inte alls orättvist kommer bli bortglömd ganska snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.