Komedi

EDtv

7

En slags Big Brother-film kan väl inte vara speciellt bra. Jo, om den har någorlunda smart manus med roliga karaktärer så funkar det fint. Och jag anser att Ed Tv just har någorlunda smart manus med roliga karaktärer.

Matthew McConaughey är väl egentligen mer hyllad som hunk snarare än skådis, men han gör inte bort sig i den här typen av film åtminstone. Woody Harrelson brukar ju vara bra, och är också det som Eds flippade bror. Men denna film lyfts istället fram av alla bifigurer. Detta kanske låter paradoxalt eftersom det inte helt otippat är ett väldigt fokus på Ed hela tiden, men det är mer ett fokus i filmens TV snarare än verklighetens film. Öh.

Iaf, av de roligaste bifigurerna finns helt klart Al (Eds pappa), gay-paret och den mörkhyade familjen, men det är många sköna kommentarer som fälls under filmens gång. Filmens handling är väl inte speciellt exalterande i sig, men det är en intressant mediakritik som framläggs som 1999 måste känts bra mycket fräschare än vad den skulle göra nu i dessa vardagsförpestande Big Brother-dagar. Kritiken är därför lika relevant även idag.

Fylligt extramaterial medföljer, där jag enbart orkat kika på raderade scener och bloopers. Ganska många raderade scener erbjuds, typ 40 minuter, men dessa håller överlag inte speciellt hög klass. Tråkigt då jag brukar tycka det är ganska intressant att se raderade scener. Några bloopers finns alltså också med, men dessa är inte heller speciellt roliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.