Drama

Elizabeth – The Golden Age

5

Jag brukar gilla historiska filmer och den första filmen om Elisabeth tyckte jag relativt mycket om. När så en uppföljare dyker upp är det bara att sätta sig i soffan och göra sig redo för en tvåtimmars kostymparad.

Elisabeth har här fått lite mer erfarenhet som drottning än sist, och det krävs en hel del diplomati för att hålla spanjorerna lugna. Till slut anfaller dock den spanska armadan men engelsmännen lyckas med skicklighet (eldskepp sänkte en hel del spanska skepp) och tur (vädrets makter var på deras sida) hålla de borta.

Clive Owen spelar Walter Raleigh, en upptäcktresande och sjömilitär, som nästlar sig in i hovet och förtjusar damer till höger och vänster. Hans eventuella romans med drottningen kan vara bluff och båg, men han stiger i rang och blir sedermera adlad. Han gifter sig och får barn med en av drottningens hovdamer emellertid.

Cate Blanchett spelar som vanligt med säker och stabil närvaro. Kostymerna är vackra och till viss del är dialogen intressant, men ”Elizabeth: the golden age” är tyvärr inte speciellt exalterande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.