Action TV-serie

Empire

6

Tänkte att en miniserie om de där romarna inte skulle var helt fel och det var det inte heller. Men det märks att det är en TV-produktion, och det saknas karismatiska skådespelare.

De som känns igen mest är Vincent Regan (bland annat 300 och Troja, hmm, ser ett mönster här) och Emily Blunt (som spelar hunsad assistent i Djävulen bär Prada).

Det hela börjar i alla fall med Julius Ceasars framgångar och sedermera död, och därefter handlar det om maktkampen om det spirande romarriket för resten av slanten. På vägen är det en hel del gladiatorspel, orgier och annat som man kan förvänta sig av dekadenta romare.

Hjältefiguren, gladiatorn Tyrannus, är en lagom träig figur med ett sorgligt förflutet som i princip ger upp sitt liv för att säkerställa att Ceasars önskan om att Octavius skall bli kejsare blir verklighet.

Jag kan inte minnas att vestalerna, de högt aktade prästinnorna i gudinnans Vestas tjänst, någonsin har fått en så stor roll eller synts till överhuvudtaget i andra filmatiseringar om romarriket, men här för de en ganska framträdande tillvaro. Befriande att inte alla kvinnor porträtterade vid denna tid är ränksmidande hustrur som suktar efter erotiska eskapader med slavarna i huset.

Läser på IMDb att den ursprungliga tanken var att serien skulle bli åtta timmar lång, men att den bara blev sex då de insåg att de inte hade råd med mer. Det märks också, då det inte känns helt genomarbetat.

Men ”Empire” bjuder ändå på hyfsad underhållning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.