Drama

En dag

6

Anne Hathaway har tydligen ansetts lite för snygg för att axla rollen som Emma i filmatiseringen av David Nichols av allt att döma välsäljande roman. Har inte läst boken så om det kan jag inte ha några synpunkter, och att Anne ser ut som hon gör känns inte som något man behöver klaga på.

Historien är uppbyggd på så sätt att vi får följa Emma, en ambitiös tjej med författarambitioner som fastnar i ekorrhjulet utan att kunna förverkliga sina drömmar, och Dexter, en smart rikemansson som får det mesta serverat men väljer ändå att göra skräp-TV och knarka istället för att göra något vettigt. 15 juli är det magiska datumet då de först träffas 1988 på deras examensdag, det är alltså detta datum som vi kommande år får göra nedslag i deras vardag. Ett berättargrepp som är lite roligare i teorin än i praktiken då det lätt blir ganska töntigt och onaturligt.

Men men, det är trots allt en ganska charmig historia med ett rätt så otippat slut därtill. Kul också att se tidsenliga kläd- och musikstilar genom åren som går.

Patricia Clarkson är alltid bra på film, här gör hon dock bara en liten roll som Dexters mamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.