Drama

En lanthandel i Provence

6

Föreställde mig en pittoresk fransk film, men det blev inte så värst mycket feelgood som utlovades på omslaget. Istället lägger regissör Eric Guirado mer fokus på hur det är att inte fullt ut accepteras och respekteras av sina föräldrar.

Antoine är en 30-årig kille vars far fått en stroke. Motvilligt lämnar han storstaden och flyttar hem för att hjälp sin mor med familjens lanthandel. Från början går det sådär, han är väl inte den trevligaste försäljaren direkt, men med tiden lär han sig att uppskatta de oftast äldre kunderna ute på landet.

Den ansträngda relationen med fadern blir också något bättre, men det är lite oklart om fadern börjar respektera sonen på grund av att han lyckas öka omsättningen i lanthandeln eller om fadern verkligen förstår att han inte beter sig helt rättvist.

Nåväl, det hela är ytterst välspelat, men det är inget som direkt engagerar tyvärr och jag saknar den mustighet som franska filmer ofta besitter. Men det är en okej film även om den inte uppfyllde mina förväntningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.