Äventyr

Eragon

4

”Eragon” är en rätt förutsägbar och klichéfylld fantasyberättelse men det är å andra sidan ganska vanligt när det gällor sagor. Boken Eragon skrevs av en 15-årig italienare så att den skall vara alltför djup eller komplicerad kan vara svårt att kräva. Nog håller storyn för en film i alla fall.

Tyvärr har produktionen en del att önska. Replikerna känns ganska ofta rätt fåniga exempelvis. Skådespeleriet är svajigt. Vi har exempelvis rutinerade Jeremy Irons som inte alls gör bort sig, men det är inget speciellt han levererar heller. Den onde kungen spelas av John Malkovich, men tyvärr är hans roll inte speciellt stor i denna film (allt är upplagt för en tvåa dock). Kungens närmaste man är Robert Carlyle, ockå en ganska namnkunnig skådis, och ja, det händer lite kring hans karaktär i alla fall. Ganska schysst makeup också. Annars är det mest en massa rookies som inte ens gjort en roll i ”Herkules”.

Filmen känns dessutom förhållandevis stolpig i sin handling. Om detta beror på att boken är sådan vet jag inte men det hoppas liteväl mycket och djupare bakgrundsinformation om världen saknas. Det är dock oftast ganska mysigt att kolla på sagor så underhållningsvärdet är ändå relativt gott.

En skiva med extramaterial som jag inte orkat kolla på medföljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.