Drama

Erin Brockovich

6

”Erin Brockowich” är en inte helt oäven historia baserad på en verklig händelse. Ett stort amerikanskt energibolag sunkar ner terrängen så det står härliga till, självklart utan att berätta för allmänheten att de är ett gäng miljöbovar. Detta får Erin nys på, förtjänstfullt spelad av Julia Roberts. Erin ramlar bokstavligen in på en advokatbyrå som tar sig an fallet som ledde till iaf dåtidens största skadestånd någonsin.

Det är ganska mycket i filmen som känns väldigt overkligt för att ändå gestalta en verklig händelse. Julia Roberts (eller Erins för den delen) användande av sin sex appeal i utredningsarbetet blir mest en belastning i filmen och känns inte speciellt trovärdig. Som tittare har man redan fattat att Erin inte är lika stöpt i advokatform som de andra, hon är för tusan en rätt obildad om än storbystad och snabbtänkt kvinna som hamnade mitt i korselden. Att hon sen alldeles säkert gjorde ett förträffligt jobb skall dock inte förnekas. Jag har iaf svårt att få en klar uppfattning om filmmakarna tycker att Erin borde skämmas eller hyllas för att stundtals använda sina behag.

Jag gillar verkligen skådespelaren Albert Finney och han spelar en trygg advokat som blir en slags mentor för Erin. Vart den riktige Erin verkligen tog vägen har jag ingen aning om. Men om filmen är sann har hon helt klart en talang som utredande advokatassistent.

Regissör är Steven Soderbergh som kanske är mest känd för Oceans 11, 12 och 13.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.