Drama

Fallet Dr Carter

7

Det här är en film som är lätt att underskatta. Gillar man Kevin Spacey och inte kräver att filmer behöver någon storslagen handling eller knappt någon handling alls är det dock en film som kan falla en i smaken.

Spacey spelar här Henry Carter, en psykiater som är lätt desillusionerad sen hans fru gått bort. På många sätt är han minst lika trasig som sina patienter. Carter hittar sitt substitut för en egen psykiater i sin haschlangare som han både biktar sig för och handlar ofta av.

Men det dyker upp en del patienter, i synnerhet en ung tjej, som får honom att hitta tillbaka till livet igen. Deras relation och samspel utgör mycket av filmens känslomässiga behållning. Men det finns flera andra karaktärer som tillför både humor och kvalitet. Extra intressant blir det när Robin Williams spelar en karaktär som ligger ytterst nära hans egna verklighet som alkoholist.

”Shrink”, eller ”Fallet Dr Carter” som den smått onödiga svenska översättningen lyder, gav i alla fall mig en skön känsla och jag ger därmed ett ganska bra betyg. Men det är nog inte en film för alla som sagt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.