Thriller

Falling Down

7

Nog har vi alla känt den där känslan av att få nog. Om det är att följa efter frugan i klädaffär efter klädaffär, eller att inte få ett databasanrop att fungera kan variera, men ibland dyker humöret fortare än kvickt.

”Falling down” gav titeln oss svenskar ett uttryck för fenomenet och att få ”falling down” är numera allmänt vedertagen fackterm för att just få nog.

I filmen tar i ärlighetens namn detta fenomen lite extrema uttryck men det är ett nöje att se Michael Douglas fullständigt klappa ihop. Och filmskaparna har verkligen lyckats hitta ett antal scener som nog många av oss känner igen oss i. Bilköer, irriterande flugor, svett och idiotiska människor i allmänhet. Visst finns det massor av saker som kan få bägaren att rinna över.

Douglas karaktär har en hel del i bagaget också som förvärrar det hela förstås men i det stora hela förnimmer man en känsla av att detta kan hända och händer då och då. Fast här i Sverige har vi inte lika mycket vapen på gatorna så det blir inte så explosivt här.

Som sagt så är filmen ganska överdriven och det är väl det som också gör att betyget blir lite lägre. Just att man bara kan gå från brottsplats till brottsplats känns för konstruerat helt enkelt. Men det är samtidigt en skön portion underhållning.

Front Line Assembly har förövrigt samplat en hel del från denna film på sitt album ”Millenium”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.