Komedi

Familjen är värre

4

Ben Stiller har de senaste åren smygit upp som en personlig favorit i alla galna komedier. Och ”Släkten är värst” är rätt så kul, även om den inte är fantastisk. ”Familjen är värre” är definitivt inte fantastisk, möjligen fantastiskt tråkig och trött.

Det känns som att det roligaste som regissören vet är att nämna Bens karaktärs namn, dvs Gaylord Focker. Visst, det är lite kul, men det var liksom också avklarat i första filmen. Och när resten av scenerna känns lagom blasé så måste man medge att detta är ingen speciellt bra film. Och ibland känns det faktiskt knappt som den ”under bältet”-komedin som den förväntas vara. Tankarna går snarare till att det känns som att Woody Allen regisserat, vilket inte Ben Stiller passar till (möjligtvis Barbra Streisand). Nu menar jag inget ont om Woody, det är bara det att hans lågmälda, subtila humor inte går ihop så bra med Ben Stiller och hans sätt att agera.

Problemet ligger väl lite i att handlingen känns uttjatad från början, och att ”Familjen är värre” är en onödig film som inte har något speciellt att kommma med. Den kanske istället borde heta ”Uppföljningar är värre” (även om det faktiskt finns undantag).

Extramaterialet är dock lite kul faktiskt. Hyggliga scener som är bortklippta och en del roliga tabbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.