Drama

Far Side of the Moon

8

Gick förbi “The Far side of the Moon” i den lokala filmbutiken (Movieline that is) och omslaget som för tankarna till både Monty Python och Gary Larson fångade min uppmärksamhet. Vad kan det här vara? Jo, inget annat än Kanadas Oscars-bidrag 2005. Borde inte vara alltför dåligt så jag slog till (kostade bara 59 kronor dessutom!).

Filmen visar sig vara en riktigt pärla. Fantasifull hantering av foto och scenövergångar charmar verkligen och dialogens många gånger lätt absurda innehåll underhåller definitivt. Detta är måhända en ”må bra”-film utan att för den delen någonsin bli äckligt inställsam. Det är trist vardag versus inneboende förhoppningar på personliga drömmar som tas upp på ett vackert, tänkvärt och humoristiskt sätt. Detta är en film att begrunda sig över. Gillar man tankar om rymden och sånt roar filmen kanske ändå lite mer.

Skådespelaren Robert Lepage spelar både sig och sin bror på ett förtjänstfullt sätt. Överlag är “The Far side of the Moon” en mycket fin film som turligt nog kom i min ägo. Det är jag med andra ord glad för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.