Drama

Farväl Las Vegas

7

Nicolas Cage. Denna gigant bland giganter. Någon storartad skådis vet jag inte om han någonsin kan klassas som, han är alldeles för mycket Nicolas Cage för det. I Adaptation och Wild at Heart funkar han dock, men där finns en galenhet som gör att skådespeleriet inte är lika avgörande, det är den egendomliga handlingen som står i centrum istället. I rollen som alkoholisten Ben i ”Farväl Las Vegas” kan han dock bara gömma sig bakom en dimma av fylla. Det gör han rätt bra faktiskt, och knep till och med en Oscar på kuppen.

Två rejält avtrubbade människor möts i Las Vegas. Den ena fast besluten att supa ihjäl sig, den andra en prostituerad som håglös hankar sig fram. Det är tragik och misär, men med små glimtar av hopp och kärlek.

Jag gillar i princip hur det hela är uppbyggt, men det finns något gravt avslaget över hela filmen. Jag finner mig sitta och vilja att den skall vara bättre än den är. Men det är den ju inte. Och att Cage som fick en Oscar skulle göra en bättre prestation än Elisabeth Shue som ”bara” Oscars-nominerades tycker jag inte alls. Att slå Susan Sarandon i Dead Man Walking blev dock med rätta allt för övermäktigt. Men Shue gör en mycket bra insats och visar att hon definitivt är kapabel till annat än de våproller hon hade på 80-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.