Drama Komedi

Fear & Loathing in Las Vegas

8

Att se “Fear and loathing in Las Vegas” är en märklig upplevelse. Sällan har väl ett sådant drogrus porträtterats lika bra och förbannat roligt som av Johnny Depp (och för den delen Benicio Del Toro). I början tror man att det kanske är ett misstag att man satt på den här filmen, men under hand som fladdermössen anfaller och andra hallucinationer inträffar så börjar man inse att nog är det ett litet mästerverk, det här.

Bakgrundsstoryn är också författad av och biografiskt baserad på en de besynnerligaste personerna som någonsin levat (han sköt sig förra året), nämligen Hunter S. Thompson. Och jag är ganska övertygad om att hur tokigt och bisarrt det än portätteras i “Fear and loathing i Las Vegas” så har han troligtvis upplevt det, var så säker.

Att höra Johnny Depp, hög som ett hus, inne på en restaurant där alla gästerna förefaller vara aliens helt plötsligt utbrista ”PLEASE. Tell me you got the fucking golf shoes.” är inte alls en speciellt tråkig upplevelse skall ni veta. Och det finns mycket egendomliga repliker i den här filmen som gör det hela till en lite smått fantastisk kul stund.

Regissören Terry Gilliam som inte är rädd att ta sig an konstiga filmprojekt har definitivt lyckats med en idé som på pappret kanske förefaller verka ganska B. Men med dialogen och härligt agerande av samtliga medverkande blir det riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.