Drama

Finding Neverland

8

”Finding Neverland” är en mycket varm och vacker film, där man kastas ut i ett fantasirikt äventyr där drömmar och illusioner blir verkliga, om än endast i sitt eget sinne. Även en trädgård i London kan blomma upp till ett skådespel som ingen annan knappast kan ana (förutom de som ger sig hän leken förstås).

Det är en i grunden mycket lycklig tanke som filmen kretsar kring, om att bevara barnet i sig och låta fantasin flöda, men var beredda på att filmen inte enbart är mysig. Regissören lyckas verkligen också förmedla sorg på ett gripande sätt, vilket i ”Finding Neverland” handlar om olyckliga frånfällen. Var beredda med näsdukar med andra ord.

Regissören använder sig av väldigt lekfulla trick i filmatiseringen. Scenen när JM Barrie går in till sitt sovrum och hans fru in till sitt är exempelvis smått brilliant filmat.

Skådespeleriet är det hög klass på där Depp som vanligt är mycket bra. Han axlar rollen som författaren JM Barrie perfekt. I övrigt är det framförallt barnskådespelarna som är fenomenalt duktiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.