Drama

Fish Tank

8

”Fish Tank” är ett kortare nedslag i femtonåriga Mias liv. Hon driver mest omkring, slåss med sina vänner, försöker rädda en gammal häst och dricker cider. Och dansar. Dansen är i princip det enda som betyder något för Mia, och hon har hittat en övergiven lägenhet i ett betongkomplex där hon brukar dra på hiphop på stereon och dansa.

Det är diskbänksrealism, hemförhållandena är under all kritik. Mamman bryr sig bara om att festa och dra hem killar, och mitt i all misär smyger dessutom Mias lillasyster omkring också. Mia har blivit utslängd från skolan och allt ser bedrövligt ut.

Sen dyker Connor upp. Han är till skillnad från de andra dräggen mamman drar hem riktigt snäll och trevlig. Familjens vardag går så sakteliga mot det bättre, men Mia och Connor, som också hittar varandra, har ett speciellt förhållande som till slut förstör allt.

Mia är spelad av Katie Jarvis som här tydligen gör sin första film. England är bra på att släppa fram nya förmågor, kanske just för att brittiska filmmakare ofta fokuserar på det verkliga livet och letar efter en helt trovärdig tolkning. Alla scener blir inte perfekta men så är inte heller livet. Och ”Fish Tank” är inte heller perfekt, men en mycket bra film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.