Thriller

Flickan som lekte med elden

6

I den andra filmen i Stieg Larssons trilogi är det fokus på Lisbeth och hennes bakgrund. Lisbeth Salander är en grymt cool tjej i böckerna och Noomi Rapace gör vad hon kan för att uppnå samma känsla.

Precis som med första filmen Män som hatar kvinnor har ”Flickan som lekte med elden” både kvaliteter och brister. För det första får man ändå vara hyggligt nöjd över produktionen. Svenska actionfilmer har en tendens att automatiskt bli rätt kassa, men Daniel Alfredsson är en duktig regissör och lyckas hålla ihop det. Sen kan man förstås ha en massa synpunkter på skådespeleriet som är sisådär stundtals. Det är väl tur att Paolo Roberto spelar sig själv, för det kan han ju hyfsat bra i alla fall.

Lisbeths halvbror hade jag lite större förväntningar på. Han verkar lätt retarderad i filmen och så tolkade jag inte riktigt honom från böckerna. Även om det såklart skall handla mer om muskler än hjärna när det gäller honom skulle han uppfattas mer hotfull om han inte bara släpade sig runt som en tiltad zombie.

På det hela taget är det en okej film, precis som den första.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.