Thriller

Flight plan

5

Jodie Foster är sällan med i helt kassa filmer och ”Flightplan” har sina kvaliteter. Det är dock ingen alltför minnesvärd film.

Det som händer är i alla fall att Jodies karaktär och hennes dotter skall resa tillbaka till USA efter att hennes man avlidiit i en förmodad olycka i Tyskland. Hon är inte helt opåverkad av bortgången och dottern är likaså känslomässigt instabil. Helt plötsligt vaknar mamman upp på flyget och dottern är borta. Inegn av passagerarna runt om har sett dottern, och då verkligen inte sett dottern alls. Ingen kommer ihåg om mamman haft med sig ett barn. Jodie Foster behandlas som psykotisk och polisen ombord får ta hand om henne.

Det är lite Sjätte sinnet-stämning över filmen eftersom man inte själv är egentligen säker på om dottern finns eller inte. Hon kan ju vara ett slags fantasi som också dog i olyckan med sin far. Det är denna skärrade känsla som är filmens nerv och behållning.

Sean ”Boromir” Bean spelar flygkaptenen och Peter Sarsgaard flygpolisen, och gör detta okej utan att imponera allt för mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.