Action

Flying Daggers

8

”Flying Daggers” är ännu ett kinesiskt äventyr, helt i klass med Chrouching Tiger, Hidden Dragon och Hero. Som åskådare kan man alltså förvänta sig ett färgsprakande foto med fullständigt andtagande vyer, koreografi som inte ens rumänska underbarn till gymnaster vågar fundera på att utföra i verkligheten, samt synnerligen stämningsskapande musik som ytterligare förgyller upplevelsen.

Mycket bra skådespel dessutom, i synnerhet för att vara en asiatisk produktion som relativt ofta bjuder på rätt svajiga insatser.

Men som vanligt när det gäller den här typen av film så är det antingen så att man älskar dem eller antingen för att inte säga hata ändå tycker de är rätt trista. Jag ingår definitivt i den förra kategorin. Det här är så vackert så att man måste gilla det.

Lite vansinnig blev jag dock över att det utlovades 139 minuter på konvolutet när det i själva verket handlar om 119 minuter. Eftersom jag hade noterat längden innan jag kollade på filmen kom således slutet lite plötsligt. Illa. Slutet är i sig dock bra eftersom det inte är helt sockersött direkt. Mer säger jag inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.