Thriller

Freedomland

5

Om jag uppfattar det rätt vill skaparna av ”Freedomland” ge oss två berättelser. En med fokus på vad själva filmen handlar om nämligen ett allvarligt brott och de psykiska problem som kan uppstå efteråt men som också redan kan ha bidragit till händelsen. Den andra berättelsen försöker belysa de rasmotsättningar som USA i detta fall brottas med. Det är minst en story för mycket för resultatet är inte speciellt bra och ganska rörigt.

Samuel L Jackson blandar och ger i kvalitet i sina filmer. Här spelar han polisen Lorenzo som får en mystisk kidnappning av ett barn som uppdrag. Pojkens mamma (spelad av Julianne Moore) är hysterisk (katatonisk kanske är en bättre beskrivning) och är svår att nå fram till. Allt är inte riktigt som det borde vara heller.

Hyggligt spel av de inblandade även om det känns som lite överspel ibland. Edie Falco (mamman i ”Sopranos”) är dock bra i sin roll som frivilligarbetare med missionen att hitta försvunna barn.

Som sagt blir filmen lite för ofokuserad när regissör Joe Roth även försöker få in rasfrågan i filmen. Distraherande och inte speciellt väl utfört är min bedömning av det.

Stundtals riktigt bra soundtrack vill jag minnas också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.