Action Skräck

From Dusk till Dawn

6

Det här är en märklig filmupplevelse. Det börjar som en klassisk roadmovie där den snälla, fina familjen oturligt nog hamnar i händerna på rätt så laglösa bovar. De kidnappas och förs till baren Titty Twister där helvetet bokstavligt bryter lös.

Första halvan är väldigt tarantinoisk med häftig dialog och lite småunderliga saker som händer. Andra halvan är lite mer annorlunda. Minst sagt.

Quentin Tarantino lät vapenbrodern Robert Rodriguez regissera denna gång för att själv kunna jobba mer med manuset. Antar att det gäller främst den första delen av filmen då eftersom den andra delen mest är en rejäl massaker.

När väl chocken lagt sig (vad i helvete är det man tittar på) så är det ändå som så att det är en helt okej film. Jag gillar förvisso början bättre, men skall man göra en sjuk film så skall man. Första gången jag såg ”From Dusk till Dawn” hade jag heller ingen aning om vad som väntade.

Juliette Lewis är mysig att se på dessutom.

Filmen är fylld av bra, passande musik som vanligt när Tarantino är i farten. Missa inte att de käkar Kahuna burgers på motellet heller som är en hyfsad passning till Pulp Fiction.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.