Action

Gamla män i nya bilar

6

Kim Bodnia vet minsann hur en gangster skall porträtteras. Det har han gjort med briljans i Pusher, ”Bleeder” och I Kina käkar dem hundar. Den sistnämnda är faktiskt fortsättningen på ”Gamla män i nya bilar” trots att den kom tidigare.

Så de som sett ”I Kina…” känner igen sig. Harald har sin restaurang med sin två underhuggare till kockar (de är lika fega som vanligt men kan inte säga nej när Harald ryter åt dem). Pajasen Vuk lever även om han kanske inte direkt frodas.

Handlingen kretsar sig denna gång kring Munken, Haralds mentor och plastfarsa. Han håller på att dö och hans sista vilja är att få träffa sin riktiga son som bor i Sverige. Sonen spelas av den vanligtvios mycket träffsäkre Torkel Pettersson. I den här filmen tycker jag bara att han är jobbig tyvärr. Det är ju en ganska skruvad historia men jag saknar en viss grad av trovärdighet, nu känns det nästan som en ”Jönssonligan”-film. Jag gillar dock musiken som känns igen från ”Pusher”.

Torkels karaktär är ett kapitel i sig. Man kan minst säga att han har problem med kvinnor. Eller vad säger ni om följande “Psycho”-inspirerade citat:

Ludvig: Well, I lived with my mother till I was twelve.
Mille: I thought you said she died when you were nine.
Ludvig: Yes, she did.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.