Action

Gangs of New York

6

Första gången jag såg den kommer jag ihåg att jag var rätt så nöjd efteråt faktiskt. Förväntningarna var låga på en streetfighting-film som mest verkade gå ut på att sticka ner folk på brutala sätt. Men Martin Scorsese gör vad han kan göra och lyfter denna egentligen ganska mediokra film till i alla fall sevärd. Dock är väl handlingen inte direkt någon helt rafflande historia utan blir ganska exakt vad man kan räkna med.

Dock är ”Gangs of New York” ett visuellt mästerverk och flera scenerna är oerhört praktfulla.

Daniel Day Lewis är fantastisk bra som den elake Butcher, och lillkillen DiCaprio gör inte alls bort sig i rollen som den hämndlystne sonen.

Extramaterialet såg jag innehålla en dokumentär om ”The Real Gangs of New York. Skall se den vid tillfälle då det alltid är lite intressant att lära sig mer om vad som egentligen hände när man tittar på filmer som blandar fiktion med verklighet. Har dock svårt att se att verkligheten skulle vara lika färggrann som ”Gangs of New York” men nog är väl verkligheten mer spännande än fiktionen ibland?

Lite trivia är att filmen lanserades efter 11/9 2001 men trots detta står skyskraporna kvar i det något pekorala slutet. En aning anmärkningsvärt är också att ”Gangs of New York” blev Oscars-nominerad i 10 kategorier, men lyckades inte vinna någon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.