Drama

Gilbert Grape

8

Det är lite märkligt att det dröjt så länge för mitt möte med Gilbert Grape, men idag var det äntligen dags att se detta drama. För oss svenskar är filmen lite extra intressant eftersom det är Lasse Hallström som regisserar.

Och det är en mäkta skickligt skildrad film om den sargade och fattiga familjen som måste ta hand om sin överviktiga mamma och funktionsnedsatta broder. Jag vet inte hur Lasse lyckas men har väldigt ofta samla mycket intressanta skådespelare till sina filmer, och ”Gilbert Grape” är inget undantag. Johnny Depp är naturligtvis redan nu den stora stjärnan även om han vid den här tidpunkten inte riktigt fått det massiva genombrottet ännu. Min personliga favorit, fulsnyggingen Juliette Lewis är som vanligt bedårande. Men den största överraskningen är Leonardo DiCaprio som fullständigt spelar skjortan av alla andra som den inte så lite specielle Arnie. Leonardo fick också en Oscars-nominering för bästa biroll för denna prestation.

På det hela taget är ”Gilbert Grape” ett mycket gripande och vackert drama där en viss olycksbådande stämning ständigt råder men där godheten trots en del bakslag övervinner till slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.