Drama

Glengarry Glen Ross

7

Om säljares förtvivlade tillvaro handlar detta välspelade drama om. Eftersom den är baserad på en teaterpjäs är det något av ett kammarspel där ordet står i centrum. Säljarna jobbar som mäklare och för de flesta på firman har det gått lite stå i just försäljningen. Irritationen över att inte få någon hjälp från huvudkontoret och likaledes frustrationen över sina egna tillkortakommanden är påtaglig.

Skådespelarensemblen är förstås oerhörd viktig i en sådan här film och de har verkligen lyckats med castingen. Jack Lemmon, Alan Arkin, Al Pacino, Ed Harris, Kevin Spacey, Alec Baldwin och Jonathan Pryce gör alla fantastiska tolkningar av sina roller. Baldwin som supersäljaren som initierar tävlingen där tredje pris och nedåt är att få sparken, Pryce som den duperade köparen som knappt vågar dra sig ur sin affär, Pacino med ett sedvanligt munläder, Spacey som den luttrade kontorschefen och den gamle Lemmon som desperat försöker tjäna pengar till sin sjuka dotter.

Möjligen i rättvisans namn kan man ju tycka att någon form av kvinnlig representation bland rollerna vore på sin plats, men nu är det som det är och det är bra.

”Glengarry Glen Ross” är en ytterst cynisk film som är en fröjd att skåda. Och lyssna på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.