Drama

Good Will Hunting

8

I ”Good Will Hunting” är det framför allt två karaktärer som utmärker sig. Dels Will Hunting (Matt Damon) som den hyperintelligente men våldsamma killen som kommer ihåg allt han läser lika bra som han slår ner någon på gatan. Dels Sean Maguire (Robin Williams) som den lustiga men mycket berörande psykologen som får i uppdrag att få ordning på Matt Damon.

Dessa roller är som klippta och skurna efter ovan nämnda skådisar. Det måste vara en skön sits att som Matt Damon skriva manus, iofs tillsammans med polaren Ben Affleck (som också är med i filmen och faktiskt inte nämnvärt gör bort sig), och självklart sätta sig själv som den coole huvudkaraktären med svar på tal på allt och som får den snygga tjejen mm mm men vad fan, låt grabben ha lite roligt.

Robin Williams med flera liknande roller på sitt samvete, läraren i Döda Poeters sällskap och läkaren i Uppvaknanden som exempel, är fantastiskt duktig på att vinna både sympati och respekt.

Stellan Skarsgård är också med som den lite yvige och något känslokalle matteprofessorn som liksom fotbollspappor vill se sin adept lyckas även om det sker på bekostnad av lycka och glädje.

”Good Will Hunting” är på det hela taget en ”må bra”-film som genom bra casting och stundtals intressant och tänkvärd dialog höjer sig över genomsnittet. Filmen berör kanske inte fullt ut men det är svårt att värja sig mot Damons kyliga karaktär som bryts ned och kommer tillbaka med värme och Williams mycket tilltalande men också tilltufsade psykolog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.