Thriller

Gothika

4

”Gothika” pendlar mellan att vara en kalkon och en relativt hygglig spökskräckis men så här efteråt är det smaken av kalkon som gör sig mest påmind faktiskt. Kan bero på att det just är slutet som är mest skrattretande i filmen.

Sen kan man ju tycka att det är lite väl osannolikt att en misstänkt psykopatmördare placeras på sin tidigare arbetsplats.

Halle Berry som har huvudrollen har en något märklig samling filmer bakom sig och jag har väl egentligen bara sett henne riktigt bra i ”Monster´s Ball”. Som Storm i ”X-Men”-filmerna är hon väl inte direkt dålig heller men de filmerna ger ju inte direkt möjlighet att visa upp speciellt spännande skådespeleri utan där är det mer en stiliserad närvaro det handlar om. I övrigt är det en samling någorlunda skådisar men ”Gothika”-regissören får inte riktigt igång ensemblen.

Storyn har dock om man är snäll en del poänger men den känns emellertid inte alltför originell. Jag lyckades i alla fall inte somna i TV-soffan så det höjer jag nästan ett snäpp för. Det krävdes dock två tilltagna popcornskålar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.