Komedi

Grand

5

”The Grand” är en film som teoretiskt sett är mycket bättre än vad den är i praktiken. Jag gillar när man kör dokumentär stil med en humor som stundtals inte egentligen är direkt rolig men som i situationen kan bli hysteriskt kul. Tänker exempelvis på Torsk på Tallinn.

Den här filmen handlar om ett antal pokerspelare varav en är Jack Faro (spelad av Woody Harrelsson). Jack är försupen och nedknarkad och har därtill en casanovisk förmåga att attrahera kvinnor. Han är också ägare till ett casino som han nu supit bort och behöver vinna en turnering för att köpa tillbaka.

Annars är filmen väldigt rolig när det gäller hur pokerspelarna gestaltas och att samtliga inblandade i princip är mänskliga vrak på olika sätt. Ta Harold exempelvis. Han vill bygga ett hus med hemliga rum så att hans inneboende mamma inte hittar honom. Hemmapappan Fred vars liv kretsar sig kring sitt Fantasy Football-lag, och svärfadern Seth som stalkar sin egen dotter och gillar rysk dressing. Sen har vi ju den heltokige byggherren Steve som vill bygga ett gigantiskt hotell med bara ett (1) rum. Lägg till en tokig tysk och en fullständigt pantad expertkommentator och det är upplagt för komik.

Men det blir aldrig riktigt så kul som man hoppas på tyvärr. Regissören Zak Penn lät skådespelarna improvisera ganska mycket, vilket brukar bli bra när man kör den dokumentära formen. Men det är något som fattas. Inte ens Jason Alexander som frustrerad arab(?) hjälper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.