Action

Green Zone

6

”Green Zone” handlar om det både Hans Blix och den amerikanska armén misslyckades med: att hitta massförstörelsevapen i Irak.

Matt Damon spelar soldaten Miller som mycket ihärdigt leder en trupp i jakten på att verifiera uppgifterna att Irak tillhandahåller dessa vapen. Invasionen är ifrågasatt världen över och att hitta bevis är något som många vill göra snabbt. Samtidigt verkar de underrättelserapporter som Miller får arbeta efter aldrig innehålla rätt information, och han börjar tvivla på hela operationen.

Damon är en vass skådis som kan navigera till synes helt smärtfritt mellan vitt skilda typer av filmroller. I ”Green Zone” gör han ett mycket bra porträtt av en lojal soldat som till slut måste ifrågasätta och göra upp med sina överordnade. Detta är något som inte hör till vanligheterna i en soldats liv och denna motsättning är ytterst intressant att följa.

Brendan Gleeson är bra och trovärdig som CIA-agenten som assisterar Miller och hjälper honom att få upp ögonen. Det är faktiskt konflikten mellan Pentagon och CIA snarare än Irak och USA som filmen handlar om.

Filmen är välproducerad, men jag blir tyvärr inte helt engagerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.