Drama Thriller

Gudfadern 3

7

Den tredje filmen lever rätt mycket på sina föregångare minst sagt. Filmad 16 år efter Gudfadern 2 tar nu Francis Ford Coppola farväl (?) av sin mäktiga släktkrönika om familjen Corleone.

Michael har blivit gammal och försöker mer och mer ägna sig åt åtminstone hyfsat hederliga affärer. Han vill lämna över som Don till någon, men till vem? Hans son Anthony har vigt sitt liv till konsten och vill betydligt hellre sjunga opera än att vara inblandad i maffian.

Det finns dock en handlingskraftig ung man inom kretsen, Vincent Mancini (Andy Garcia), som definitivt har hårda nypor, men om han verkligen fixar det krävande jobbet som överhuvud är oklart. Att han dessutom kärar ner sig i Michaels dotter Mary är inte heller populärt.

Sofia Coppola, som i de tidigare filmerna haft små för att inte säga minimala roller, får här ganska mycket utrymme som Mary trots sin ungdom och ringa scenvana. Diplomatiskt kan jag säga så här: hon funkar definitivt bättre som regissör vilket den briljanta Lost in Translation är ett bevis för.

”Gudfadern 3” är tyvärr betydligt sämre än sina föregångare, men är trots det ändå en rätt hygglig film. Mest för att sagan som helhet är så pass intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.