Komedi Musikal

Hairspray

4

”Hairspray” gör ett nedslag i 60-talets Amerika. Utmanande sång- och dansprogram på TVn är otäckt populära bland ungdomen till vissa vuxnas förskräckelse, och det är i en sådan show som huvudpersonen, den något korpulenta Tracy Turnblad, vill dansa i sin övervikt till trots. Rasmotsättningar råder dessutom och någon gång i veckan är det Negro Day i programmet, och där dansas det och sjungs lite häftigare och mer vågat än övriga dagar. Gissa vilka Tracy helst dansar med?

I denna film som är en remake på en film som är en filmatisering av en Broadway-musikal får vi se två intressanta skådespelare som båda varit inblandade i andra musikalfilmer tidigare. Nämligen John Travolta, som spelade huvudrollen i ”Grease”, och Michelle Pfeiffer som spelade huvudrollen i ”Grease 2”.

Färgerna är glättiga, låtarna är av gammalt snitt och skådespelarna stabila. Travolta gör en udda insats som mamma i denna film, och det får nästan anses vara den största behållningen av filmen dessutom.

Favoriten Christopher Walken är med men i en relativt undanskymd roll. Han är dock gammal dansare själv så av den anledningen passar han ju in. Hans utrymme är dock begränsat i ”Hairspray”.

Summa summarum är filmen en färgglad bagatell, men lite för barnslig och den fångar inte direkt intresset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.