Thriller

Hannibal Rising

5

”Hannibal Rising” tar oss med till Hannibal Lecters barndom. Inte helt otippat är den fylld av våldsamheter och även en särskild händelse som till viss del förklarar Hannibals förkärlek till att äta människokött.

Hannibal Lecter är definitivt ett skräckfenomen som skrämt upp otaligt många åskådare. Då var det det emellertid Anthony Hopkins eminenta skådespelarinsats som till mångt och mycket skapade kulten. Eftersom Hopkins numera är över 70 år får man väl förlåta honom för att inte ställa upp som 20-åring, men visst saknar man honom.

Fransmannen Gaspard Ulliel som spelar Hannibal i denna film gör dock inget direkt dåligt jobb. Han försöker så gott han kan. Att han är en kompetent skådespelare vittnar exempelvis En långvarig förlovning om.

Men det är mer än Hopkins som saknas. Nerven och den psykologiska gastkramningen existerar tyvärr inte. Och frågan är om man egentligen vill nysta i Hannibals bakgrund. Förhållningen till denne man är bra mycket mer skräckinjagande när mystiken lever och man inte riktigt vet allt.

Mest skrämmande av allt är nog att Macaulay Culkin (skitungen i ”Ensam hemma”-filmerna) provspelade som Hannibal. Även Mikael Persbrandt var påtänkt för en skurkroll men hade inte tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.