Barn & familj

Happy Feet

7

”Happy Feet” är fantastiskt bra animerad. Till skillnad från övriga animerade filmer så försöker inte ”Happy Feet” vara sådär tokrolig dock, den innehåller inte så många oneliners exempelvis. Det är en musikal även om det inte är något speciellt utbrett sjungande. Men som sagt, animationerna är ritkigt bra och scenerna är finfina.

Handlingen är emellertid inte speciellt spännande och den känns dessutom ganska ryckig i sitt berättande så helhetsintrycket blir inte så bra. Ett par sköna röster, bland annat från Robin Williams, gör det hela till en ganska skön tillställning dock.

Vanligvis brukar ju inte dessa filmmakare kunna låta bli att ha referenser till andra filmer, och så är fallet här också. HAL 9000 från 2001: A Space Odyssey får minsann vara med på ett hörn.

Krokodiljägaren Steve Irwin deltar som en röst i filmen men han medverkar också i en scen som är bortklippt men med på extramaterialet. Regissören George Miller sa något om att han ville göra klart och dedikera den scenen till Steve men varför den inte är med i filmen förstår jag inte.

På extramaterielet finns en massa jox och man kan bland annat lära sig att steppa. Det, ni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.