Äventyr

Harry Potter och den flammande bägaren

6

”Harry Potter och den flammande bägaren” är den hittills bästa boken så om det skulle bli den bästa filmen också var intressant att se.

Det är en lång bok med mycket ja, ärligt talat dravel faktiskt, men ungarna gillar det säkert. I filmerna hittills har mycket skarvats bort och den här filmen är inget undantag.

Handlingen i sig är ganska publikfriande. En tävling skall arrangeras och Harry måste naturligtvis vara med i den. På vägen händer det givetvis en hel del rafflande saker (som kuriosa är en svensk drake inblandad) men mest dramatiskt blir det förstås när Harry återigen får möta sin värste antagonist, Lord Voldemort. Denna gång är Voldemort spelad av Ralph Fiennes och det tackar vi för.

All dramatik känns dock väldigt knapphändig och scener slutar tvärt. Vet inte om det är för att de yngre tittarna inte skall bli allt för rädda men för mig känns det mest bara avrundat och lite snopet.

Skådespelarmässigt ligger vi på en ganska normal nivå, och barnen håller på att växa upp. Några borde dock klippa sig (Harry och de tre Weasly-bröderna i synnerhet).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.