Äventyr

Harry Potter och fången från Azkaban

5

Ajdå. Jag har, faktiskt lite ledsen i ögat, tröttnat på Potter i bokväg. De innehåller ganska mycket trevligt, men minst lika mycket en massa dravel som får en nästan att skämmas när man läser vidare. Azkaban är dock en helt ok bok. Den skrevs ju innan Rowlings fick för sig att lägga till några 100-tals sidor av någon outgrundlig anledning.

Mycket boksnack nu, men nu åter till filmen. Rent teoretiskt sett borde det kunna bli en ganska bra film, det här. Filmen är tänkt att vara mörkare, och trollkarlsstudenterna borde väl få lite kraftfullare besvärjelser att roa sig med. Men det ser man ju tyvärr inte mycket av. Istället är det en ganska osammanhängande film, som inte får en engagerad. Och skådisarna verkar inte heller tycka att det är speciellt kul. Den nye Dumdledore funkar dåligt och har inte alls samma pondus som den första hade (som tyvärr dog för några år sedan). Emma Thompson som spågumman Trelawney funkar dock riktigt bra. Alan Rickman är ju som alltid grym i rollen som Snape men han har tyvärr inte så mycket spelrum i filmen. Och Gary Oldman borde ju fått filmen att lyfta betydligt men Sirius Black känns nedtonad på något sätt i filmen. Och det är ju märkligt när han skall föreställa centralfigur. Symptomatiskt för filmen kanske. Inget fokus någonstans.

De första filmerna hade ju fördelen att kunna vara lite barnsligare eftersom Harry är yngre. Detta passar nog bättre filmmässigt är jag rädd, vilket gör att jag fasar lite över nästkommande filmer. De får nog spice:a upp det lite med lite HP-sås om man får skämta lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.