Äventyr

Harry Potter och halvblodsprinsen

6

Så var det dags för film sex i Potter-serien. ”Harry Potter och Halvblodsprinsen” inenhåller en del intressanta händelser, men tyvärr också en hel del trams. Kan inte låta bli att många scenerna känns väldigt knepigt regisserade. Man vet inte riktigt varför vissa scener är med, de känns inklippta och slutar även konstigt. Och så snabbt över till nästa scen osv. Förstår att det kan bli så om nu filmmakarna vill ha med så mycket som möjligt av de relativt långa böckerna, men här märks det att det inte är optimalt trots att filmen är hyfsat långa 2.5 timmar denna gång.

Alan Rickman som Snape är som vanligt filmens behållning och den starkast lysande personligheten. Jag gillar dock Helena Bonham Carter och hon har antagligen riktigt roligt i rollen som Beatrix även om jag inte tycker att hon kommer till sin rätt i Potter-filmerna. Karaktären Luna Lovegood är riktigt underhållande också.

Den unge Tom Riddle (då menar jag den äldre varianten som påbörjat studierna på Hogwarts) är exemplariskt porträtterad. Här har castingen lyckats fullständigt, då Frank Dillanes mörka blick mer eller mindre räcker för att bräcka de andra barnens rätt taffliga agerande i jämförelse.

Scenerna med dödsätarna är fint koreograferade, och att de river Millenium-bron i London (som man själv gått över) är lite kul även om det inte finns med i boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.