Äventyr Barn & familj

Hästen från havet

8

Mike Newell har en ganska stor bredd på sitt filmskapande. Han har bland annat regisserat så vitt skilda filmer som Fyra bröllop och en begravning, ”Donnie Brasco” och Harry Potter och Den flammande bägaren.

1992 gjorde han en liten magisk pärla vid namn ”Hästen från Havet” eller ”Into the West”. Tito och Ossie är två små pojkar i en fattig resandefamilj som lämnat karavanlivet och numera bor i ett slitet hyreshus. Pappan dricker för mycket och är sällan där för att hand om pojkarna och mamman dog i barnsäng när yngsta sonen föddes. En dag dyker en vacker, vit häst upp som pojkarna direkt tar hand om. En häst i ett hyreshus ser måhända lite konstigt ut men vad gör man inte. Dock blir det lite för mycket för grannar och hyresvärd, och de vräks.

På hästryggen får de uppleva ett spännande och personligt äventyr i denna oerhört vackra saga. En mycket sympatisk film som trots rätt allvarligt innehåll (fattigdom, utanförskap, alkoholism och elaka gubbar) alltid behåller sin charm.

Gabriel Byrne, Colm Meany, Ellen Barkin och två ytterst förtjusande barnskådespelare hjälper till att göra detta till en veritabel filmfest.

Läs om ytterligare irländska filmer på Onyanserat.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.