Action

Heat

9

Jag fortsätter att passa på att beta av mastodontfilmer i semestertider, denna gång den gamle favoriten ”Heat”.

Filmen som är 2 timmar och 45 minuter känns inte alls lång, tack vare det förnämliga manuset och det briljanta skådespeleriet. Om jag minns rätt så var ”Heat” den första (och fortfaranda enda kanske?) film som de gamla veteranerna Al Pacino och Robert de Niro medverkar i tillsammans. Och vilka skådespelare sen. Actionrullar brukar ju inte innehålla speciellt mycket bra skådespeleri och handlingen brukar väl vara sådär, men här har verkligen Michael Mann såväl fått ihop en plot som rycker tag i en och skådespelare som levererar.

Filmens mest kända scen går ju inte heller den av för hackor. Mer kulsmattrande som efter bankrånet får man ju ta till krigsfilmer för att matcha. Men jag vill ändå framhålla scenerna med de Niro och Pacino och deras dialoger som filmens främsta behållning. Och visst är Kilmer och de andra coola? Känns som att filmen kom mitt i eran där det var ok att hålla på the bad guys (tänker på Pulp Fiction, Reservoir Dogs och Usual Suspects exempelvis).

Uppdaterat: Har kollat upp det där med Robert de Niro och Al Pacino nu, och det var som jag trodde. Jag visste att de båda var med i Gudfadern 2, men enligt uppgift så spelar de inte mot/med varandra nånting i den produktionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.