Drama

Hilary and Jackie

7

”Hilary and Jackie” är en välspelad, fin och känslosam film om de två musikaliska systrarna som väljer olika spår i sina liv. Alla händelser i livet är dock inte upp till en själv att välja, något som framförallt Jackie får uppleva.

Det är en kontroversiell film i åtminstone ett hänseende och inte minst beroende på att det är verklighetsbaserad film leder det naturligtvis till ytterligare diskussion och debatt. Jacqueline du Pré var de facto en framgångsrik cellist och spelade för utsålda hus världen över på 60- och 70-talet. Men ödet ville henne annat, och galenskap och sjukdom tog över.

Systrarna spelas mycket förtjänstfullt av Emily Watson och Rachel Griffiths. Emily Watson får inte de mest uppseendeväckande rollerna men gör det alltid mycket bra. Rachel Griffiths är också relativt okänd men hennes medverkan i ”Six feet under” har inte gått obemärkt förbi.

Båda blev Oscars-nominerade 1998 men det blev Shakespeare in Love-konkurrenterna Gwyneth Paltrow och Judi Dench som tog beslag på figurerna det året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.