Komedi

Härmed förklarar jag er Chuck och Larry

3

Man kan ju inte direkt förvänta sig en klassiker av episka mått, det är trots allt en Adam Sandler-film vilket allra oftast betyder att det är en film fullknökad med lågnivåskämt. Så också i ”Härmed förklarar jag er Chuck och Larry”.

Temat för filmen är homofobi och ärligt talat är jag ganska förbryllad så här efteråt. Inte för att filmen på något sätt är för komplicerad eller så för att förstå, utan för det faktum att man undrar ibland om Hollywood tror att deras publik är fullständigt dumma i huvudet.

Om man nu gör en film som tar upp ämnet bögar, som är SÅ känsligt i USA tydligen, hur kan man då i en av filmens viktigaste scener slå undan benen på hela filmens underliggande budskap (att det faktiskt är okej med gay). Detta gör att man blir lite smått förbannad faktiskt. För det är naturligtvis helt osannolikt att två killar, även om just de här är hetero, kan med att kyssas. Då är det macho som gäller igen.

Så trots lite roliga repliker här och där och några gulliga scener känns den här filmen som ett slag i luften och jag misstänker att den varken går hem bland bögar eller fobiker. Kopplar man bort hjärnan är det en ännu en bagatell signerat Sandler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.