Barn & familj

Hugo

9

”Hugo” är verkligen filmgodis för filmälskare. Dels är det en fantastisk vacker film både visuellt såväl som innehållsmässigt, dels har den en filmhistorisk aspekt som gör det hela till en ytterst elegant hyllning till filmen. Lite förvånande är det Martin Scorsese som skapat detta sagolika äventyr. Han brukar annars stå bakom mer hårdkokta filmer annars. Kul att se hans bredd.

Pojken Hugo Cabret (Asa Butterfield) är föräldralös och hankar sig fram på en tågstation genom att stjäla mat och vrida upp klockor. På stationen jobbar en nitisk vakt (Sacha Baron Cohen) som ständigt är i hälarna på Hugo och gärna ser att han blir avvisad till ett barnhem.

En dag blir Hugo konfronterad av Georges (Ben Kingsley), innehavare av en leksaksaffär, som anklagar honom för stöld. Läget ser mörkt ut, men Hugo finner en vän och bundsförvant i Georges barnbarn Isabelle (Chloë Grace Moretz). En mycket charmig och mustig filmupplevelse kan utlovas.

Läser att 3D-effekterna tydligen skall vara riktigt bra i ”Hugo”. Lite synd att inte fått uppleva dem då (än i alla fall), men filmen som sådan är ändå exceptionellt fin och mycket njutbar även i 2D.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.