Komedi

Hur man får en miljonär

6

”Hur man får en miljonär” är en film om tre kvinnor som bestämt sig för att gifta sig rikt. Punkt slut. Kärlek och annat sentimentalt dravel måste kvävas i sin linda om det visar sig att mannen inte äger ett gäng oljetorn eller liknande. Ni fattar säkert hur det slutar.

Övrig moral som levereras i filmen är bland annat att det är helt okej att vara glasögonorm. Man får veta att man kan se bra ut även i glasögon nämligen, något som kanske var känsligt på den tiden. Rökning var dock inget problem, de flesta bolmade så fort de fick chansen.

Marilyn Monroe i all ära men det är ju Lauren Bacall som är stjärnan i den här filmen, på ett rent skådespelarmässigt plan i alla fall. Betty Grable, det tredje bombnedslaget (med 50-tals mått mätt that is) visar sig också hon ha gjort ”hur många” filmer som helst, men någon vidare skådis var ju hon inte heller. Känns som att det räckte med ganska lite för att hamna på Hollywood-bolagens lönelistor, åtminstone om man hade de rätta måtten och kanske en och annan kontakt.

Mannen som spelar Bettys kavaljer i början lyfte i alla fall filmen något då han mycket underhållande med bitterhet förbannade sina missöden med det kvinnliga könet.

”Hur man får en miljonär” är sammanfattningsvis en helt okej film som har vissa höjdpunkter. Inledningen med en och halv låt av en orkester som man fick glo på gjorde dock en lite fundersam om vad som komma skulle.

Läste även någonstans att ”Hur man får en miljonär” är den första filmen som filmats i widescreen, en uppgift som kanske någon biofantast därute är intresserad av…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.