Action Thriller

Huvudjägarna

6

Jo Nesbø, som skriver de fantastiskt bra deckarna om polisen Harry Hole, kom för något år sen med en annan slags bok, den om headhuntern Roger Brown. Roger är en mångfacetterad man. Något besatt av att inte räcka till, hans längd på 168 centimeter är exempelvis ett komplex, men framförallt har han svårt att ekonomiskt upprätthålla den luxuösa livsstil som han tror att hans vackra fru kräver av honom. De många och stora utgifterna driver rekryteraren till att starta en sidoverksamhet, nämligen den som konsttjuv.

Det ena leder till det andra och snart har Roger bokstavligt skit upp över öronen att ta itu med, när hans liv och fasad rämnar fullständigt.

”Huvudjägarna” är en rätt skickligt producerad film som exempelvis saknar den där B-känslan i actionscener som svenska filmer tyvärr allt för ofta lyckas åstadkomma.

Några känner kanske igen skådespelaren Nikolaj Coster-Waldau som även är med i den populära TV-serien ”Game of Thrones”, men annars har man inte så mycket koll på norrmännen. Vilket förstås inte gör så mycket när det ändå är så pass bra levererat ändå. Nesbø bör vara relativt nöjd med denna filmatisering, precis som jag är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.