Drama

I andras ögon

7

”I andras ögon” är en mustig fransk film om kärlek, sex och relationer. Vi får följa tre män och tre kvinnor på deras jakt efter det lyckliga livet i Paris.

I fokus finns företagsledaren Castella som har en jobbig fru med en ännu jobbigare hund och inredningsstil. Hans chaufför Bruno är naiv i sin tro att hans flickvän är honom trogen i USA, och hans livvakt Franck är en butter man som håller moralens fana högt.

De hänger på ett café där Manie jobbar i baren. Hon inleder en affär med Bruno, men byter till Franck så småningom. Att hon säljer hash för att dryga ut inkomsten gör dock honom minst sagt lite konfunderad. Castella anlitar en engelsklärare, Clara, som visar sig vara en skådespelerska han blivit lite betuttad i och från att varit helt ointresserad av både lektioner såväl som teater börjar han nu försöka hänga med kultureliten. Detta är emellertid inte helt friktionsfritt, och att bli accepterad är inte så lätt.

”I andras ögon” är en trevlig film, och mycket bra för att vara en regidebut av Agnes Jaoui (som förövrigt även spelar bartendern).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.