Sci-Fi

I Robot

5

Ok, jag var ganska trött när jag såg den här filmen men jag chansar på att mitt omdöme och mina tidigare fördomar stämmer.

De animerade robotarna tyckte jag inte såg något vidare ut. In fact, alla ”scifi”-scener såg rätt plastiga ut. Tråkigt, då många filmmakare uppenbarligen kan lyckas med detta bättre (exempelvis James Cameron i Aliens och Terminator 2).

Skådespeleriet var relativt avslaget. Den naturligtvis snygga tjejen (som lika naturligtvis får utstå diverse skämt från Will Smith) såg ut som hon aldrig levererat en replik och sett trovärdig ut samtidigt.

Handlingen är det egentligen inget fel på, men som vanligt i Hollywood dyker en långtråkig action-trekvart upp i filmen där det bara är att börja gäspa och undra när slutet befriar en från filmen. Som fånigt nog dessutom anspelar på Apornas planets slut.

Något bra då? Inte egentligen, men i teorin skulle det ju kunna bli bra. Hade Asimov varit i livet kanske han kunde styrt upp filmen så att det blev mer robot-filosofi och mindre tråk-action.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.